NAPELLENZŐK

1. NAPELLENZŐK

napellenzo_budapestEgy jó napellenző nagyban csökkenheti a helyiség lehűtéséhez szükséges energiát. A helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, ideális fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28 fok alatt tartja a helyiséget.

Az UV stabilizált, ponyvából készített csuklókaros napellenzők nemcsak a napsütés és az eső elleni védelmet nyújtják, hanem egyedivé varázsolják a környezetet harmonikusan illeszkedő színűkkel. 150 féle ponyva minta választható. A napellenző szerkezete alapáron fehér, de igény esetén változtatható. Minden fajtához kapható alumínium védőtetőt, amely védelmet nyújt a feltekert ponyvának. A csuklókaros napellenzők szerkezeti felépítése egyazon elven alapul, különbséget a karprofilok vastagságában illetve a billentőszerkezet összetettségében találunk.

CLASSIC

napellenző_1

Az egyik legnépszerűbb napellenző, mely a legerősebb karral készül. Szeles helyre ezt a fajtát javasoljuk. A maximális 32 négyzetméter felület esetén is (max. szélesség 9 m, max. karkinyúlás 4 m) a szerkezet stabil a karokban elrejtett előfeszített rugóknak illetve villás öntvényeknek köszönhetően.

COLOR

napellenző_2

A célszerűség és a takarékosság egységben a COLOR napernyőben. Könnyű csuklókaros napellenző, melyet inkább szélvédett helyek javasolunk (max. felület: 20 négyzetméter, max. szélesség: 8 m, max. karkinyúlás: 2,5 m)

COMFORT

napellenző_3

Kisméretű erkélyekre, teraszokra a COMFORT napernyő könnyű csuklókaros kivitele miatt javasoljuk. Helyigénye csupán 20 cm (max felület: 6,75 négyzetméter, max szélesség: 4,5 m, max karkinyúlás: 1,5 m).

DEKOR

napellenző_4

DECOR napellenzőt is CLASSIC csuklókarokkal kínáljuk, de egyszerűbb billentőszerkezettel van ellátva. Kisebb mérettartományban (max felület: 24 négyzetméter, max szélesség 8 m, max karkinyúlás 3 m). Emiatt a CLASSIC-kal ellentétben némileg kedvezőbb áron kínáljuk.

GIGANT

napellenző_5

Hatalmas teraszok árnyékolására alkalmazható a GIGANT  napellenző (max felület: 100 négyzetméter, max szélesség: 20 m, max karkinyúlás: 5 m) A rendkívül ellenálló öntvények, a belső bordákkal megerősített alumíniumprofilok és a könnyű csuklóval egybeépített előfeszített rejtett rugók garantálják a vitorlaméretű ponyvák feszítését.

LOGGIA

napellenző_6

A LOGGIA ALFA napernyőnél az 50 cm-es kitámasztókar egyik végét a korláthoz vagy a mellvédhez szereljük és a másik végét a kézi hajtókarral leengedett ponyvahengerbe illesztjük, így feszítve meg. A kitámasztókarok alaphelyzetben az erkély külső oldalán, azzal párhuzamosan lefelé állnak, majd 45 fokonként lehet felfelé állítani és a kívánt helyzetben rögzíteni azokat. Szinte függőlegesen is lezárható az erkély. A LOGGIA ALFA típusú fix kitámasztókaros napellenzőhöz gyártott ponyva mérete 175 cm + 15 cm drapéria. Ezt normál méretű erkélyek árnyékolására ajánljuk, ahol a födémtávolság max. 270 cm, a mellvéd magassága kb 110 cm, maximális szélesség: 450 cm.

PARTY

napellenző_7

A kétoldalra nyíló PARTY árnyékolókat egyszerűen össze- és szétszerelhető mobil acélszerkezethez erősítjük (maximális felület: 18 négyzetméter, maximális szélességes: 4,5 m, maximális karkinyúlása: 2 x 2 m). A széles lábak növelik a szerkezet stabilitását, de ez a talajhoz rögzítéssel vagy pl. virágláda ráhelyezésével tovább fokozható. Természetesen viharos széllökések esetén a ponyvákat be kell tekerni!

PERGOLA

napellenző_8

PERGOLA maximum 15 m szélességű és 6 m kinyúlású szerkezete készíthető egyetlen egységben, de sátor elrendezésben vagy egymás mellé több is telepíthető. A dupla impregnálású ponyva mozgatását biztosító homlokprofil a lefutóprofilban gödül le- és felfelé, így ki- illetve betekeréskor sem emelheti fel a a ponyvát a szél a szerkezetről. Minimum 15 fokos lejtésszöget kell biztosítani a szerkezetnek, hogy ne gyűljön össze a csapadék.

SÁTRAS

napellenző_9

SÁTRAS elrendezésű napellenzők maximális felülete: 36 négyzetméter, maximális szélessége: 9 m, maximális karkinyúlása: 4m (Classic). Elsősorban nagyobb méretű, 4 m szélesség feletti napellenzőkhöz ajánljuk oszlopos acélszerkezettel, felső rácsos áthidalóval.

TOKOZOTT

napellenző_10

Igényesebb elvárásoknak felel meg a TOKOZOTT napellenző, amely a feltekert ponyvának nemcsak felülről, de szemből is teljes védelmet biztosít (maximális felület: 15 négyzetméter, maximális szélesség: 5 m, maximális karkinyúlás 3,1 m. Ennek megfelelően magasabb árkategóriát képvisel.